1/25/16

The Release.Se spune ca poti fugi, dar nu te poti ascunde. De tine, de realitatea care iti zvacneste puternic in creier si suflet. Minciunile pe care ni le spunem cu totii inainte de o noua zi sau de a adormi sunt cele care ne ajuta sa traim frumos sau doar sa supravietuim?
Vine o anume dimineata in viata fiecarui om cand constata, acum fericit, ca toate micile obsesii, regrete, greseli, suferinte au ajutat. Cumva, e un fenomen de neexplicat. Ea, suferinta, tocmai ea sa te repuna inapoi pe picioare si gata sa iei cu asalt nu doar un oras, ci intreaga lume?
Si totusi, da. Se intampla la un moment dat, intr-un timp ales, sa experimentezi bucuria de a fi trait experientele respective. Sentimentul de fericire e ciudat, dar vine mereu dublat de satisfactia imensa ca ai lasat in urma exact ceea ce nu aveai nevoie pentru ca in sfarsit, ti-ai deschis ochii. Singur. Erau prea multe bagaje, oameni marunti, clovni de salon despre care v-am mai povestit, constelatii de compromisuri si nimicuri asurzitoare.

Ce poate fi mai creativ incat sa stii ca viata te-a ajutat, ti-a intins aripi spre desavarsire si tu din respectiva dimineata, moment 0, ai reinvatat zborul. Acela care iti este tie cel mai drag si te defineste atat de frumos. Inveti pe parcurs cat de usor este sa lasi sa se piarda in praful de pe drum emotii distructive, manipularile grosolane la care ai fost supus si altele, multe, dar mici. Le vezi marunte acum, in sfarsit, cand respiri aerul rece de iarna, privesti cerul si pentru prima data in loc de un gust amar, iti revine satisfactia si zambetul pe buze. Intelegi ca te-ai consumat, insa nu iti mai este ciuda.
Privesti jocul cu zarurile detasat si eliberat de lanturile unor iubiri fictive. Crezi de fiecare data ca nu vei reusi sa te salvezi, ca nu esti suficient, ca ai nevoie de mai mult, dar acel sentiment de plin a fost mereu in tine. Ai fost doar prea ocupat sa te golesti de tot ceea ce esti ca sa demonstrezi altora si ai ratacit asa drumul spre...tine.

Reinveti ca un bebelus lectia de a merge inainte cu delicatete, dar cu stima de sine si batai regulate de inima. Fara puseuri inutile, ritm in vene sacadat de o muzica prea pesimista si chipuri de demoni emotionali cosmetizati in victime. Te eliberezi si iti apare pentru un moment tabloul viitorului, acela pe care l-ai fi trait daca ramaneai prinsa in hora umbrelor, a hotilor de timp si frumos. Te intristezi usor la gandul ca in viata victimele si calaii joaca roluri diferite sau cu schimbul si ca stadiul animalier le este suficient. Crezi, usor naiv, ca toti ar trebui sa se autodepaseasca. E un gand care dispare repede, asemenea celui de ceai drag adus de peste mari si tari doar pentru tine.

E o satisfactie imensa, dar pentru a ajunge la ea e nevoie si de putin joc de culise cu cel viclean. Atunci cand descoperi cat de capabil esti de iubire, cand vezi ce viitor te asteapta in fata, nici nu iti pasa de mizeria in care altii se vor scalda pana le va muri trupul. Te repui in prim-plan, asa cum mereu a trebuit sa fie, redevii protagonistul propriei existente si incepi sa te iubesti. Incet, ca nimic temeinic nu s-a facut in graba. Important e ca poti face asta, in sfarsit, eliberat de fantomele fara suflet si esente benefice ale trecutului.

Continui drumul tau cu respiratii salvatoare. Si, cumva, parca niciodata de cand te stii nu ai fost mai liber sa faci tot ceea ce doar ai planuit. Nu stii ce se va mai putea asterne in calea ta, dar acum esti pregatit sa lupti daca vei crede in ceva suficient de mult, dar cu mentiunea ca de acum vei stii sa nu mai pierzi parfumul ideal. Cel care te contine doar pe tine. Poate unii il vor cataloga egoism, dar tu vei stii mult mai bine ce reprezinta cu adevarat. 

In definitiv, cenusa este mereu antidot de a renaste si a te desavarsi. Iar clovnii pot rade si se pot masca la nesfarsit tot din cele mai ieftine materiale care ii definesc. Perfectionarea, intregirea sau bucuria apartin doar celor care se opresc din maruntisuri. Si cu siguranta asa a fost destinat sa fie. Tu te alegi singur, nu lasi pe altul sa faca asta pentru tine.

https://youtu.be/8DZJQjn3jV8