4/12/14

The end of ... something.

Stiu ca te-am pierdut. De fapt, cum pot spune ca am pierdut pe cineva/ceva, cand nu l-am avut vreodata ? Mai bine zis, orice ar fi fost intre noi, s-a terminat. Suna mai corect, macar din punct de vedere teoretic. Lumea de fum a disparut. Fumul oricum tine cateva secunde si apoi se inalta sper cer, insa de data asta a durat cateva luni...un abur, o ceata ireala, care mi-a facut bine un timp. Ma intreb de ce a stagnat atat timp?

Meteorologic, ceata ramane in aer o perioada mai lunga daca exista inversiuni de temperatura care retin vaporii de apa, fiind un fenomen ce impiedica bunul mers al activitatii umane. Dar, in cazul acesta, de ce a ramas ? De ce nu s-a dus la fel de repede cum a aparut ? Greu de raspuns. Poate asa a fost sa fie.
Oricum, ii intuiam sfarsitul...il aveam in vedere mereu si incercam sa uit de el, macar in zilele frumoase. Probabil cand te gandesti foarte mult la un lucru, fie pozitiv sau negativ, cand te temi de el, cand iti imaginezi ce se va intampla cand isi face aparitia, atunci momentul se intampla iremediabil. Poate ca in subconstient iti doresti acel eveniment, dar nu poti sa afirmi cu tarie asta.
Nu mai conteaza daca mi-am dorit, important este acum ca s-a intamplat. Au mai fost momente pregatitoare si mereu am stiut ca se va incheia candva totul. Nu stiam cand, dar aveam certitudinea ca nimic nu poate tine la nesfarsit, chiar daca traversezi cea mai frumoasa perioada din viata ta...

Scriam candva ca reteta de tristete si melancolie m-a parasit. Da, s-a dus ca sa se repete acum din nou. Ii cunosc gustul amar, mi-a fost alaturi dintotdeauna, dar au mai fost perioade cand nu eram nevoita sa apelez la ea. Acum, din nou, face parte din viata mea, dar incerc sa nu ma gandesc la asta. Ziua reusesc, insa o data cu momentul inserarii nu pot sa mai ascund si simt cum isi face efectul.
Apusul este trist, chiar si cel al Soarelui, aduce aminte de toamna pe care o detest, semnifica sfarsitul, chiar daca vrem sau nu sa recunoastem asta.

Nu e nimic placut cand vine un final, dar important este cum reusim sa-i facem fata, daca avem puterea sa ne ridicam si sa mergem inainte, pe un alt drum, poate mai luminos. Poate acel final inseamna de fapt un inceput a ceea ce a fost frumos sau doar un inceput...simplu.

Dar...gasesc puterea de a zambi...este de fapt un nou inceput.