10/7/13

Lulu James: o artista despre care se vor scrie multe


Este una din acele zile cand zambesti aparent fara un motiv, iar atunci cand descoperi acel sound nou de care aveai nevoie...well, senzatia de bucurie se intensifica.

Pe la pranz, citind una din platformele mele favorite de peste Ocean unde se da tonul in muzica, dau peste patru cuvinte: Lulu James - "Sweetest thing". Aparuse un nou videoclip si implicit o piesa noua, nu un cover U2, cum s-ar putea crede in prima instanta.

Dau play. Respir. Cateva cadre alb-negru si un backing vocals placut. Continui sa privesc si sa ascult. Curcubeu, lumina, dans incitant. Damn, I like it. Intrigata usor ca nu o cunosc pe artista, incep sa caut informatii despre ea, in timp ce melodia curge frumos pe repeat. 

Cateva aparitii in presa de specialitate, turneu in Anglia in desfasurare pana la finalul lunii noiembrie, poze de studio si din concerte...si cam atat. Well, e bun misterul ales ca strategie de promovare imi spun...pana cand descopar interviurile...si ele putine la numar, dar inedite. Artista din Tanzania, crescuta in Newcastle, mandra de originile ei conturate in triburile de masai, se pregateste de lansarea primului album la inceputul anului viitor.

"What may be challenging to you may not be challenging to me. I think the reason why I speak about the dark bits is because I've overcome it, so I feel like I'm shining a light for the people who are maybe going through a bad phase in their lives, and them a bit of hope."

Printre artistii ei favoriti se numara Prince, Whitney Houston, James Blake, Alt-J si Ghostpoet, lucru care se simte in compozitiile aparute pana acum in media.

Cred si sunt convinsa ca Lulu va da tonul in muzica si este genul de artist pe care mizez. Trecerea ei prin retro post-dubstep si melodramatic dub-pop, ea fiind o voce bine incadrata genului R&B, este de-a dreptul fabuloasa.

Asa ca...fara alte cuvinte, va recomand sa o urmariti in continuare...acum, pana nu afla toate posturile de radio si tv de ea.

Btw, pana voi posta si pe blog noi artisti, am creat Scrieri despre viata si muzica unde imi puteti semnala si voi nume noi in care aveti incredere ca vor depasi standarde, aducand un suflu nou muzicii.