10/1/13

Burning desireSe privea in oglinda retrovizoare in timp ce se auzea lent in difuzoare repetat "Touch me..." Se uita apoi la el si intelegea pustiul si golul din el. Dincolo de masca nu era nimic in afara unui hau imens. Zambea in sinea ei, stiind ca este ultima oara cand il vede aproape. Isi propusese in respectiva seara sa-l mai faca a simti ceva pozitiv, dar era tarziu pentru el. Si-l atrasese in viata din nou cu gandul de a-l studia inca o data. Nu intelegea cum un om, fie el si trecut de un anume prag in privinta varstei, este mort din punct de vedere sentimental. Intorsese capul, nu dorea sa il mai vada pana in momentul despartirii si cu amaraciune isi aduna gandurile din momentul acela de inceput.

Ea...din nou, o insula in care si el se retrasese un timp prin aceleasi cuvinte...diferenta dintre ei fiind facuta si prin entuziasmul de a trai. Fata aceasta isi dorea sa fie in continuare vie, sa experimenteze oameni, locuri si senzatii, pe cand omul din stanga ei era mai preocupat sa-si duca viata in normele bine stabilite de societate. Nu mai traia pentru el asa ca prefera sa-si ingroape toate fostele sentimente si iubiri in aburii alcoolului, fumului...El traise tot, plictiseala, comoditatea si lipsa spiritului liber ii erau cei mai buni prieteni...iar ea abia atunci deschisese ochii cu privire la faptul ca nu poti sa fii fericit langa un om suprasaturat de viata...pentru care fiecare zi este la fel caci il aduce mai aproape de finalul mult dorit in momentele de disperare singuratica.

Acel sfat pe care ar fi vrut sa-l sadeasca in constiintele trecatorilor era simplu:

"Feriti-va de oamenii care si-au pierdut sufletul, de cei care nu stiu sa se mai bucure pentru maruntisurile vietii, de cei mult prea ocupati sa afiseze un simplu gest tandru sau induiosator si de cei care se tem sa mai iubeasca pentru a evita sa fie raniti. Fugiti departe de ei si sa nu va amagiti ca ii veti face sa simta din nou. Ei sunt goi pe dinauntru si nu va vor oferi decat ceea ce ei isi cresc in ograda proprie, zilnic, plantand trairi precum mandria, orgoliul, egoismul, cinismul, falsitatea. Evitati acesti clovni tristi pierduti si inecati in apele propriului sine...caci, nu veti reusi sa-i salvati asa cum ar fi firesc...pe termen lung, pentru totdeauna. Ei doar se vor ospata din tot ce voi aveti mai bun si va vor lasa pustii in prima faza si cu o doza de amaraciune pe buze cand va veti aminti de ei."

Stia insa ca era atrasa de el si de cei precum acest om de teama...frica aceea ca va ajunge si ea la randul ei asemenea lui.