10/2/13

B-side: Impresii despre un prim concert de neuitat


 


O seara de toamna, cu multa caldura sufleteasca, la final de septembrie. Stiam ca nu vreau sa fiu in alt loc in afara de locul in care se desfasura primul concert sustinut de catre B-side in formula actuala.
Am asteptat cateva zile ca lucrurile sa se decanteze putin, sa nu scriu sub impulsul unor emotii mult prea puternice, insa adevarul este ca aceea ora de concert live m-a surprins intr-un mod tare placut...asa ca simt sa va dezvalui si voua cum a fost si de ce merita sa fiti parte la o reprezentatie semnata de acest trio.

In primul rand, vorbim despre Ana Bancescu, o compozitoare inspirata si cu o candoare aparte, emotionata si in acelasi timp sigura pe sine. Este o pianista precisa si atenta, care ataca cu putere instrumentul in special in momentele ei solo. Melodiile pe care le veti asculta sunt compozitii create de aceasta si par astfel parti din viata ei...iar vocea ei este cu adevarat una speciala.
Am remarcat un crescendo al fiecarei piese in parte si o alternare a partilor rapide cu cele mai lente, fiecare fiind o prelungire a celeilate, de aici si impresia cu care am ramas la finalul momentului live. Totul mi-a parut o lucrare muzicala alcatuita din mai multe parti, forme ciclice, care s-au inlantuit dupa principiul contrastului de expresie si dinamica.

Nu am simtit nevoia de backing-vocals ori alte instrumente, acestea doar ar fi incarcat intregul sound. Atmosfera rezultata a fost una intima, in care mi-am pus la randul meu intrebari despre propria viata, caci...da, are aceasta menire de a-ti scoate sufletul mai la lumina, aceea binefacatoare in care sa poti observa mai atent ce ai avut in trecut si ce poti mentine intr-un prezent mai frumos...cu mai putine regrete.

"Burning Bridges", "Breaking The Day", superba si cunoscuta deja "Penny Chillin", alerta si un fel de poveste fara sfarsit "Neon Heart", toate sunt partituri tare frumoase, usor de retinut si fredonat, astfel ca mi-as dori mult sa le auzim mai des, sa ne inconjoare precum un parfum discret, dar care tine intreaga zi...si poate chiar nu doar atat.

Andreas Aron si Tudor D Popescu sunt instrumentisti foarte talentati, care detin aceea precizie de metronom, asigurand sectia ritmica de bass-tobe cu mult aplomb, cei doi intelegandu-se din priviri de cele mai multe ori.

Eu astept albumul si stiu ca anul viitor acesta va surprinde multa lume din industria muzicala...si eu voi fi fericita sa afirm atunci ca am fost la primul concert B-side semnat de acesti trei artisti si Oameni frumosi.

Maine seara este un moment tare special...B-side revin la o saptamana distanta pentru al doilea concert intr-o locatie perfecta: The Silver Church, unde va recomand sa ajungeti pentru aceste melodii si pentru Theory Of Mind, un band tanar in care cred enorm si mi-am pus sperante enorme ca vor depasi sfera din Romania.

Muzica romaneasca are viitor, atunci cand ma gandesc la aceste doua nume. Deci, ne vedem acolo. :)

Foto: Claudiu Popescu