12/1/12

New then...old now.

Zambise tuturor, dar nimeni nu a stiut ce se afla in spatele surasului ei fin, usor schitat. Traise intr-un amestec bizar de sentimente contradictorii, care ii dadeau si luau viata, rasuflarea, de fiecare data cand le experimenta. Gresise strategia, iar artileria de emotii incercase sa o rapuna si sa o condamne cumva la nefericire.
In urma cu putine zile hotarase sa se opreasca si sa termine cu jocurile, eschivarile, temerile si sa se dedice studiului, ambitiilor de a se perfectiona in viata profesionala ce avea sa urmeze curand si in cea personala.

Il vedea ca pe o salvare, ca pe un punct cu dubla valenta: de start si de finish. Un om cu care incepea si se termina totul, fara dubii. Avea nevoie de el in cele doua momente si pe drumul dintre unul si celalalt, avea nevoie de sprijinul, afectiunea, caldura, iubirea, zambetul acelui om. Incetase sa se minta si sa creada in povesti irealizabile, incetase sa construiasca o lumea in care stia ca nu va putea fi in lipsa lui.
A vrut sa anuleze tot trecutul si visele de copila razvratita care credea ca lumea si oamenii sunt asezati si manuiti dupa dorinta ei. Poate ca nu mai dorea sa joace teatru, sa fie actrita care plange si rade la propria-i comanda.

Vroia o schimbare radicala, o noua viziune si asta vroia
acum, nu maine sau peste alte 3 luni de falsitate. Intelesese acest fapt in secunda cand a vazut ca putea sa piarda singurul om sincer si drag din viata ei. Asa ca a facut ce a trebuit: a pus punct la tot ce a avut sau nu, si-a inchis trecutul intr-un loc sigur si a apoi a aruncat singura cheie veritabila, asigurandu-se ca nu mai exista nici macar o dublura a acesteia.
Se simtea usurata, plina de viata si idei noi, plina de patos spre a infrunta orice si pe
oricine ar fi stat in calea fericirii si perfectionarii ei personale.

Mi-a spus clar: " Ma vad completata acum, il am pe el si ador sa stiu ca apartin unui singur om. Nu mai am nevoie de altceva. El e adapostul meu, casa mea, in el vad copii mei, calatoriile in lume la bratul lui, langa el vreau sa ma trezesc si sa adorm si langa el ma simt cel mai bine. Stii...eu am renascut pentru a fi fericita cu adevarat, pana in adancul sufletului, iar regretele sunt in acel loc sigur, ce nu va mai putea fi deschis, pentru ca acum, in sfarsit, fara pic de ezitare, am aruncat cheia. Am desprins din mine aceasta parte pentru a trai aici, maine si in viitorul indepartat...si asta, doar alaturi de El...the one and only one."