12/20/12

Interviu Travka - Capitolul despre renaştere





În urmă cu puţin timp, m-am întâlnit cu cei din trupa Travka, înainte de concertul din Bucureşti, ce prevestea lansarea albumului “OKEAN”.

Ştiam că aveam să le iau un interviu, de această dată video, iar emoţiile au fost inerente, căci, trupa aceasta înseamnă foarte mult pentru mine.

Band-ul nu a acordat de-a lungul timpului prea multe interviuri, deoarece aceştia consideră că muzica lor este suficientă şi poate oferi răspunsuri celor interesaţi.

Anul acesta, formaţia Travka a împlinit 10 ani de activitate, însă succesul de care ei s-au bucurat şi se bucură în continuare nu este ceva întâmplător. De la început, şi-au propus să facă o altfel de muzică cu o lirică deosebită, devenind încet, dar sigur formatori de opinie. Astfel, Travka este una dintre cele mai iubite formaţii din România, dacă este să ne referim strict la numărul plătitorilor de bilete la concerte şi la comunitatea de oameni activă pe pagina oficială de facebook a trupei.

Versurile sunt scrise de George Gâdei, fiind alese cu grijă pentru a provoca şi pune pe gânduri ascultătorii.
Albumul “OKEAN” a fost construit pe principiul interacţiunii între cei care apreciază muzica Travka şi vor să exprime cumva acest lucru.

“Am redus totul la esenţă. Prin acest nume, Travka trece în altă etapă a existenţei sale. Este cel mai bun album al nostru de până acum”, ne-a declarat solistul. Sorin Erhan, basistul, l-a completat: “Este un lucru foarte intim. Aşteptăm ecoul fiecărui om care pune mâna pe el.”

Interesant este că albumul beneficiază de o gentuţă de piele maro executată de pielarul Adi Veg din Timişoara. El le-a povestit băieţilor că aceasta îşi va schimba culoare în timp şi poate nu întâmplător, căci materialul de care v-am povestit deja are capacitatea să transforme la rândul său sufletele oamenilor.

În legătură cu videoclipurile, formaţia nu a fost niciodată o adeptă a realizării de clipuri la piesele devenite single-uri, de aceea în acest moment deşi este în promovare pe Radio Guerrilla melodia “Călătoare” nu va beneficia de clip. Merită să ştiţi că reprezentaţiile trupei au început să fie filmate, iar în prezent se lucrează la un viitor DVD.

Nu ar fi exclus ca pe data de 21 decembrie, când va avea loc ultimul eveniment din acest an marca Travka, unde nu concertul va fi în prim plan, să fie realizat un filmuleţ despre întâlnirea celor 5 albume “OKEAN”. Acesta se va desfăşura în aer liber, într-o atmosferă prietenoasă şi intimă, iar locaţia va fi în Bucureşti, într-un loc mai mult decât special.

Deşi activează şi în alte trupe, Sorin a declarat că: “Pe mine muzica Travka m-a ajutat să ridic capul. E un sentiment foarte tare: să simţi că poţi să ridici capul din nou.”

Legat de concertele din afară României, se duc tratative pentru viitoare concerte în Europa, iar George este de părere că: “OKEAN-ul ar putea fi un bulgăre de zăpadă care să ne unde trebuie şi poate să clădească ceva care să depăşească sfera festivalurilor internaţionale”.

De anul viitor, trupa ar putea alege trupe tinere care să deschidă spectacolele Travka, în urma unor criterii de selecţie proprii, cu condiţia ca acestea să nu strice atmosfera de concert a formaţiei şi unicitatea momentelor semnate de ei.

Solistul George Gâdei a oferit şi o definiţie proprie muzicii: “Muzica face legătura cel mai uşor cu Universul, este Dumnezeiască şi ajunge cel mai uşor la sufletul omului.”

Mesajul pe care solistul a ţinut să îl transmită iubitorilor muzicii Travka este: “Mi-aş dori ca oamenii să fie atenţi la ce e real, artificial şi să-şi găsească dominanta care să-i împlinească, nu să-i stârpească. Se anunţă o perioadă de mare sensibilitate, în care contează foarte mult să ai curajul de a fi tu însuţi, ce crezi tu că eşti, nu ce cred alţii că eşti.”





Maine...ne revedem. 18:30, Gradina Verona. Pentru ca un sfarsit va insemna intotdeauna un nou inceput.