9/25/12

Un blog muzical. Dar, mult mai mult de atât…1969.ro
Aparent, când te gândeşti la un asemenea site, poţi cădea în capcana că oricine îşi poate da cu părerea în sens laudativ sau critic despre muzică. În realitate, pentru a deţine o platformă în care muzica bună să fie doar actorul principal şi vocea scriitorului în plan secund, este un lucru ceva mai dificil.

Diferenţa dintre domnul Mihai Dinu şi majoritatea celor care încearcă să promoveze diferiţi artişti este aceea că autorul nostru are simţurile bine formate, antrenate, nu poate fi păcălit de partea glam şi de diferitele artificii folosite uneori de pseudo-talente. Acesta vede dincole de aparenţe, coregrafii şi scenografii bine puse la punct, caută neîncentat esenţa artistului pentru a observa impactul pe care acest cumul îl poate avea asupra sa.

Mihai Dinu îşi propune să ofere o alternativă, să educe şi să constituie prin 1969.ro un punct de plecare pentru cei mai puţin iniţiaţi în tainele lumii muzicale.

Astfel, sinceritatea, uneori crudă, reuşeşte să pună în lumină greşelile artiştilor, însă trebuie reţinut că acestea nu sunt evidenţiate din răutate, ci pentru că autorul doreşte să observe schimbări la acei oameni.

Nu trebuie să vă supere diferite remarci, ci să vă bucure că sunteţi puşi sub lupa acestuia. Mihai nu a folosit vreodată înflorituri sau complimente gratis, critica sa este în cunoştinţă de cauză, reuşind să comprime esenţa unei piese/album/concert prin câteva cuvinte, lucru greu de atins pentru mulţi. Textele mari pot obosi cititorul, aşadar domnul Dinu şi-a creat un sistem propriu de scris, o amprentă, pe care o recunoşti imediat. Dacă eşti menţionat în scrierile sale, înseamnă că exişti şi ai căpătat valenţa unui nume de la care trebuie toţi să avem aşteptări. Însă, dacă eşti o trupă tânără şi nu apari deloc printre rânduri, trebuie să te gândeşti de ce.

Mihai Dinu este atent la spectrul larg al muzicii din întreaga lume, aducând în prim plan de multe ori nume de care doar cei îndeajuns de connoisseurs au auzit.

Printre scrierile sale vă veţi regăsi, indiferent de relaţia voastră cu muzica şi veţi recunoaşte o anume nostalgie în multe dintre acestea. Ca artist, îţi va oferi un îndrumar al greşelilor tale din punctul de vedere al unui om care iubeşte şi trăieşte prin muzică.

Posesorul 1969.ro este un artizan talentat care foloseşte cuvintele în rolul de note muzicale, reuşind să le poziţioneze cu succes pe un portativ imaginar. Promovează părţile pozitive şi îţi arată în acelaşi timp inexactităţile aferente într-un mod aproape patern.

Dacă te va remarca şi vă scrie despre tine a doua oară, să ştii că ai reuşit în ochii lui, că eşti în plină evoluţie şi poate nu ar fi rău să îi mulţumeşti în gând sau în scris că a fost lângă tine în momentele când poate nici tu nu aveai suficientă încredere în creaţia ta.


1969.ro. Un loc în care ne întâlnim, chiar dacă nu ne cunoaştem şi empatizam cu gusturile unui om sincer, care ştie unde ne situăm din punct de vedere muzical şi sufleteşte.


           Update: Ceva frumos legat de formatia Plastik Charm. Check this out: http://www.1969.ro/recomandat/sunete-noi-30100ro/