8/28/12

The One & Only, Cristi Minculescu from Iris.
Cristi Minculescu a decis sa paraseasca formatia Iris.

Stirea aceasta, data acum la primele ore ale diminetii, se va propaga cu o rapiditate fulgeratoare in toata media romaneasca, dar si in toate ziarele de 2 lei pe care Cristi le detesta, apoi diversi analisti si presupusi oameni de muzica isi vor da cu parerea si vor striga la unison "tradare", incercand sa afle exact motivul acestei retrageri.

Dragi jurnalisti, probabil ca nu veti intelege ce scrie un om care a avut sansa sa ii cunoasca pe membrii trupei, insa trebuie sa intelegeti un lucru. Domnul Minculescu se retrage astazi in glorie, asa cum ii sta bine unui maestru, campion, asa cum multi oameni nu au curajul sa o faca si insista sa activeze intr-un domeniu in care nu mai au putere / bucurie sa traiasca.

Nu va grabiti sa aruncati cu pietre sau sa il judecati pe Cristi, pentru ca nu aveti dreptul. Ce lasa el mostenire lumii muzicale voi nu aveti cum sa lasati in domeniul presei scrise. In urma acestuia, vor exista mereu muzica, concertele, albumele, speranta si credinta ca a reusit sa le insufle oamenilor indeajuns de pregatiti stima si respect pentru creatia sa...pentru simplul fapt ca se regaseau in aceasta.

Desigur ca randurile acestea sunt impregnate cu un subiectivism pe care nu il ascund, deoarece am avut ocazia acum cateva luni sa iau un interviu acestei trupe extraordinare si nu doar atat.

In urma cu doi ani, ma intalneam cu geniul Minculescu intr-o librarie, moment evocat aici, iar dupa putin timp, il revedeam la Ursus Evolution Mamaia, unde am stat putin de vorba...iar dupa doar 6 luni, intr-o zi de decembrie, cu ajutorul unui om special, am creionat alaturi de trupa un interviu. Desi nu aveam intrebarile bine puse la punct si am experimentat emotii incredibile, am realizat cu trupa Iris primul interviu filmat din viata mea si acest lucru nu se poate uita...

Domnule Minculescu, ma inclin pentru tot, va multumesc, sper va bucurati de multi ani linistiti alaturi de famile si sa nu va lasati afectat de toata tirada de intrebari si scenarii.
Inchideti telefonul, aratati-va maretia prin ignorarea acelor oameni mici si faceti un banc pe seama lor... Doar atat merita acestia.

Nu o sa va uit vreodata si voi pastra cu drag toate aceste amintiri in suflet.