6/18/12

Review Ursus Evolution BucurestiAcum un an, mergeam la Mamaia..acum am fost la Bucuresti...la unicul festival Ursus Evolution...cu mult zambet pe buze.

Weekend-ul care a tocmai a trecut ( 16-17 iunie ) a insemnat desfasurarea festivalului Ursus, primul din seria de patru reprezentatii programate in orase din intreaga tara.
Capitala s-a incalzit la propriu si la figurat pe acordurile unor piese bine cunoscute sau hituri in devenire, pe genuri distincte.
In ziua de sambata au dat startul cei din trupa RPK, ce au reusit sa convinga audienta ca pot deveni unul dintre numele marcante ale zonei de pop-rock din Romania. Acestia au prezentat diferite piese, printre care “1/2”, “ Paris”, “Unde esti?”, “Asha ma simt”, iar in prezent Robert Ionescu & Co. lucreaza la un nou album ce sa va intitula “Lunatic”.

Au urmat nume din zona alternative-indie, pop, punk rock precum Sophisticated Lemons, Robin &The Backstabbers si E.M.I.L, cei prezenti bucurandu-se si de prezenta lui Vlad din Pistol cu Capse, ce a oferit o varianta inedita a piesei “ Dub Shot- Noaptea”.
Piaţa Constituţiei a inceput sa se manifeste mai puternic o data cu aparitia celor de la Vita de Vie, care au intepretat cu pasiune melodii precum: “Varza”, “Azi”, “Esti mai frumoasa”, “Vino la mine”, “Basul si cu toba mare”, “Praf de stele”, “Liber”.
Momentul cand Parazitii au urcat pe scena a declansat ropote de aplauze, acestia fiind insotiti de MarkOne si Bitza pe parcursul anumitor piese. Din playlist nu au lipsit: “De ziua ta”, “We don’t give a fuck”, “Vicii”, “Nopti albe pentru zile negre”, “Arde”. De la Mark am aflat ca isi doreste sa scrie o carte autobiografica despre viata sa si anii petrecuti in America, iar in septembrie va lansa un album solo, sub egida prietenilor din 20CM Records. De asemenea, el mi-a declarat ca ar trebui sa facem o distinctie clara intre rap si genul pe care multi solisti il abordeaza, numindu-l “hip-pop”.
Seara a fost incheiata printr-un regal rock sustinut de trupa Cargo, unde am ascultat cu aceeasi placere ca anul trecut: “Daca ploaia s-ar opri”, “Doi pasi in urma ta”, “Ziua Vrajitoarelor”, “Nu pot trai fara tine”, “Anarhia”.

Evenimentul prezentat de Bogdan Şerban, realizatorul Radio Guerrilla, a reinceput in ziua a-2-a de festival cu Antarctica, trupa de care ma ocup. Reprezentatia lor a fost magica, in ciuda timpului scurt alocat si a unor probleme tehnice. “Is Your Heart So hard Or Nonexistent” este piesa care va fi in promovare in perioada urmatoare, clipul acesteia urmand sa fie filmat saptamana viitoare.


SickSound Crew a incalzit spiritele prin reprezentatia lor, fiind o trupa care reuneste mai multi artisti independenti si producatori de muzica hip-hop din zona underground.
Pastrand linia, pe scena au fost prezenti raku, C.T.C. si Guess Who, care au subliniat importanta genului pe care il abordeaza, publicul fiind fermecat de fiecare vers original al acestora.

Les Elephants Bizarres au oferit un concert in care au inclus toate hit-urile lor, inclusiv cel aflat in promovare in momentul de fata – “Nu ma opri”.
Ce a urmat a fost cu adevarat incendiar – Suie Paparude. Trupa aceasta confirma de fiecare data, ofera un spectacol total, antrenant, bine pus la punct auditiv si vizual, duminica fiind cu totii incantati de patru piese noi, ce vor fi incluse pe urmatorul album de studio al baietilor. Nu au lipsit: “Armada verbala”, “Pentru inimi”, “Cu zambetul pe buze”, “Moartea bozelor”, “O noapte mai lunga”.

Tudor Chirila &Co, adica Vama a inchis festivalul Ursus de la Bucuresti cu piese vechi si noi de pe “2012”, albumul lansat in urma cu o luna.

Cele doua zile au fost incredibile, organizarea a fost bine pusa la punct, iar audienta s-a dovedit multumita dupa un regal de muzica buna.