5/11/12

New Start
De ceva timp am renuntat sa mai scriu despre mine si proiectele in care sunt implicata, am incetat sa mai imi pun probleme existentiale si m-am lasat dusa de val...unul nou, mai puternic, mai inalt.

Dupa aproape 6 luni, am renuntat sa mai fiu parte din proiectul WeRock.ro, cel care intr-un fel m-a adus unde sunt astazi. Sunt fericita cu ce am realizat pentru acest site, consider ca a fost o experienta de viata care ma va ajuta pe viitor in media. Motivele care au fost la baza acestei rupturi au fost importante si mai presus de tot, s-au acumulat treptat, aducandu-mi mai multe tristeti decat bucurii. Declar inca o data ca voi fi mereu recunoscatoare celor doi oameni care mi-au publicat textele pe site si m-au motivat sa merg inainte, insa pe un alt drum. Radu Restivan ramane unul dintre cei mai importanti oameni din viata mea, cel care a privit dincolo de aparente si mi-a oferit un loc in care sa ma exprim artistic si ii voi multumi mereu.

M-am detasat si am privit din exterior lucrurile importante din viata mea, neincetand sa scriu cu patos despre muzica. Colaborez in prezent cu unul dintre cele mai importante site-uri de cultura urbana din tara- hypestreet.ro, public cateodata pe stiumuzica.ro si iau interviuri in continuare. Cel care mi-a ramas in suflet mai pregnant a fost cel luat acum o luna reprezentantei Albaniei la Eurovision, Rona Nishliu: http://www.stiumuzica.ro/stiri/page-details,action-/pag-/p-7639-Interviu-exclusiv-cu-Rona-Nishliu.html

Lectiile de viata au inceput sa fie mai aspre si mai datatoare de putere de creatie. Dupa ce am fost intrebata daca sunt sau nu, declar pe blogul personal ca de cateva saptamani ma ocup de formatia Antarctica din postura de PR. Sunt fericita, ma bucur ca pot face bine unui nume tare drag de sufletul meu, despre care am scris si voi continua in aceeasi maniera in continuare, dar din alt rol.

Peste cateva zile, pe 17 mai, va avea loc un concert Antarctica, primul pe care l-am organizat in viata mea. A fost o provocare si o dorinta de a face lucrurile sa mearga de acum intr-o alta directie, mai luminoasa si mai benefica.
Pentru prima data am realizat un comunicat de presa, m-am gandit la numele formatiilor din deschiderea acestui concert, m-am bucurat de fiecare pas ce a presupus promovarea acestui eveniment.

Franturi din comunicat:

"Antarctica înseamnă astazi Delia Opran la voce, Tudor Scânteie la chitară, Mircea Preda “Burete” (bass- a cântat şi cu Viţa de Vie), Victor Rivalet ( sintetizator- fost membru Timpuri Noi şi producător de muzică electronică cunoscut sub numele de scenă Benjamin Rivalet) şi Mirko Grusa, la tobe.

Delia, fondatoarea trupei, este o compozitoare şi o textieră inspirată, preocupată de poezie şi astronomie, concertând în deschiderea actului artistic semnat Róisín Murphy la Bucureşti. Cu doi ani în urmă, Antarctica este opening act pentru concertul Morcheeba de la Bucureşti, anul următor concertează pe scena B`ESTFEST, iar în luna februarie 2012 susţine un moment live la Radio Guerrilla, bucurându-se de reacţii mai mult decât pozitive din partea ascultătorilor. De asemenea, Antarctica a fost difuzată la Radio Guerrilla cu patru piese, dintre care trei au ajuns în poziţii de vârf ale topului.

Trupa vine să concerteze pentru fanii săi în Wings Club, împreună cu băieţii de la Yoon, cei care au deschis momentul live semnat de Apparat pe 7 aprilie 2012 în Bucureşti. Aceştia abordează o diversitate stilistică, ce include genuri precum trip hop, breakbeat, alături de sunete electronice şi acustice deosebit de interesante.
Primul lor concert a fost în cadrul Future Sounds Festival alături de Slow Magic, Selebrities şi Sunrays.

O altă formaţie pe care o veţi vedea pe scenă este Plastik Charm, un band de electro-rock, compus din Ioan Nacu-voce, chitară; Mike Dragomir - bass; Adrian Klein – sintetizator şi Daniel Iudean-tobe. 

După cele patru concerte live, un invitat special al evenimentului este Mihai Dobre, cunoscut sub numele de scenă drept DJ Haute Culture şi fondator al cunoscutei trupei de muzică electronică Şuie Paparude, cea care a deschis în 2006 concertul Depeche Mode de la Bucureşti.
Anul trecut, Dobrică a lansat un EP de suflet numit “Chordial”, cu 4 piese primite cu interes din partea criticii muzicale şi a fanilor. "

Surpriza acestui concert, pe care mi-am dorit-o enorm este si prezenta formatiei The Pixels, confirmarea venita ieri fiind ceea ce imi doream sa aud. Veţi asista la o combinaţie surprinzătoare de indie cu tonalităţi new wave emise de synth-uri si sampler. Trupa a cântat pe aceeaşi scenă cu Unkle, Sofa Surfers, Sophie Ellis Bextor sau Feeding Fingers. Componenţa: Andreas Aron - Vocals, Bass, Cătălin Rulea ( Membru al trupei Toulouse Lautrec) - Vocals, keyboards, guitar şi Tudor Popescu - Drums, percutions.

Asadar, va astept joi, 17 mai, in Wings Club, sa luati parte la primul eveniment important pe care l-am creionat, in care implicarea emotionala a fost totala. Un concert care sper sa devina unul de referinta...maybe I`m just a dreamer, but I know I`m not the only one.