3/9/12

Vama – O surpriză inedită

Trupa Vama a revenit într-o reprezentaţie dedicată tuturor femeilor marca Europa FM, cu ocazia zilei de 8 martie.

Am remarcat multă bună dispoziţie în jur, pasiunea pe care membrii trupei o afişează la orice concert fiind evidentă. În faţa noastră s-au desfăşurat numeroase improvizaţii la chitară de către Eugen Caminschi, iar comunicarea cu audienţa a fost permanentă, din această făcând parte şi mulţi copii.

Tudor Chirilă a vorbit despre independenţa femeilor de astăzi şi a pus în discuţie puterea şi libertatea de care acestea dispun. Artistul a declarat emoţionat: “ Probabil că jumătate din muzica lumii este inspirată de femei sau peste jumătate. Chopin, de exemplu, nu cred că a scris vreo sonată fără să aibe femeia în minte.”

Acesta a amintit că în momentul de faţă se lucrează la un nou album Vama ce va avea data de lansare la sfârşitul lunii mai. Piesa extrasă de pe acest material interpretată astăzi a fost “Departe”, cea care aduce un omagiu naturii, Tutor militând pentru întoarcerea la simplitate şi renaştere: “În natură, te uiţi în afara ta şi nu mai eşti egoist, acolo trăim cu adevărat”.

Un moment special a fost apariţia solistei Loredana Groza, cea alături a fost reamintită piesa “Pe sârmă”, duetul dintre cei doi fiind emoţionant.

Tudor nu a uitat de melodia “Copilul care aleargă către mare”, mărturisind că este bucuros să o interpreteze "acasă".

Playlist: “Cântec de găsit”, “18 ani”( piesă pe care Tudor a fredonat o parte din “Oda Bucuriei” scrisă de Beethoven), “Undeva în Vamă”, “V.S.T.”, “17 Ani…Infinit”, “Vara asta”, “Zmeul”, “Nu am chef azi.”