3/15/12

Trupa RPK


Eu cred foarte tare în educaţia făcută printr-o muzică de calitate. Mereu am ştiut că sunt oameni talentaţi în această ţară, oameni care reuşesc să ne descrie prin versuri si linii melodice vieţile. Prin muzica lor, putem reuşi să ne facem existenţa mai frumoasă şi să gasim întrebari printre rifuri de chitară, armonii îmbietoare şi forţa de exprimare a solistului.

Muzica este parte din viaţa mea şi am avut numeroase şanse de a întâlni artişti, acei oameni speciali cu sufletul frumos care te motivează să mergi si tu mai departe.

De multe ori, nu am ştiut cum să le mulţumesc că nu au renunţat la visele lor şi au continuat să ofere atât de mult celorlalţi oameni. Dar, ştiu un lucru. Am avut şi am în continuare fler pentru a recunoaşte ce merită să ajungă departe şi ce nu. Faptul că am crescut şi m-am dezvoltat cu muzica clasică şi cu trupe din registrul pop-rock, mă fac să deosebesc valoarea de falsele valori din muzica de azi, acele rebuturi de care nu vreau să îmi leg numele şi pe care nu le-aş promova niciodată.

Cred că oamenii au nevoie de muzica bună,
de un efect numit catharsis, de purificarea sufletului prin creaţie. Nu putem să ne ghidăm în viaţă după vorba lui G.Papini: "Arta cea mai perfectă, muzica, te mişcă, trece şi dispare."
Afirmaţia este complet falsă, pentru că muzica este legată de amintiri, vise, probleme, deci de memoria afectivă, pe care nu putem să o ştergem. Ea ne va însoti mereu în drumul nostru şi ne va fi aproape în momentele frumoase sau în cele unde avem nevoie de un prieten adevărat şi sigur.

RPK este o formaţie înfiinţată în 2000, iar în prezent din aceasta fac parte Robert Ionescu – voce, Cristian Ungur - pian, Mihai Toganel – bass, Boer Karoly – chitară şi Laurenţiu Zmau – tobe. Trupa oferă celor interesaţi spre download trei piese: “1/2”(Jumătate), “Asha mă simt” şi “Singura Care”, cu cea din urmă trupa prezentându-se la finala Eurovision, fiind şi preferata mea din aceea competiţie.

În momentul de faţă, membrii pregătesc lansarea unui nou album “Lunatic” şi un viitor turneu naţional, intitulat „Lunatic An'Tour'Age”. De la solistul trupei, am aflat că la finalul următoarei luni va apărea piesa “Paris”, band-ul fiind unul independent ce nu aparţine unei case de discuri.

Eu am încredere în trupa RPK, în faptul că produsul pe care ei îl oferă este unul de efect, de neuitat. Este riscant să faci o muzică de asemenea tip în Romania, dar cred că atitudinea de a merge înainte cu anumite convingeri este în final, cea câştigătoare.

Pe mine m-au cucerit prin mesajele sincere şi prin pasiunea pe care orice ascultător o simte, chiar şi unul fără o educaţie strict muzicală. Talentul indiscutabil este evident şi singurul meu regret este că nu pot încă să promovez acest band mai mult. Ştiu doar că în viaţă sita se cerne şi in the end, vor ramane adevăratele valori ale societăţii.

Aştept cu drag noul material semnat RPK şi viitoarele concerte live. Cred că voi scrie frumos în momentul când voi asculta albumul pe repeat şi voi merge la evenimentul de lansare...

http://www.replik.ro/

In final, il citez pe Adrian Despot : "Sunt artisti care scriu muzica pentru ei, iar muzica lor poate placea publicului, si sunt artisti care plac fiindca scriu pentru public. Avand in vedere ca nivelul publicului, ajutat de mass-media, scade incet si sigur, riscul ca muzica celor din urma sa mearga in aceeasi directie este major. De fapt, nu mai e de mult un risc, e un fapt. Si pentru ca lumina reflectoarelor este mereu dictata de dorinta publicului, cred ca rostul nostru ca iubitori de muzica este sa punem reflectoarele pe cei din umbra si sa ii aducem la lumina. Cu atentie insa, pentru ca nu tot ce zboara in umbra se mananca, la fel cum nu tot ce e in lumina este deja compromis."