3/7/12

Far away

Ce poti face atunci cand aparent totul s-a terminat ? Incotro te poti indrepta, la ce usa poti bate, unde ti-ai putea adaposti macar pentru moment temerile, fricile, regretele si promisiunile pe care ei le-au uitat ? Unde ai gasi linistea binefacatoare, armonia dintre sunete si cuvinte, parfumul zilelor senine de primavara si caldura celor de "vara indiana" ?
Cand simti si stii ca totul este in zadar, cand esti privit ca un om mic de cei mai mici decat tine, cand te imbraci cu indoieli si intelegi ca ai fost mintit, folosit, furat, cenzurat, plagiat, dezonorat, unde te duci?

Scaparea ta pare imposibil de gasit, drumul tau se complica si la fiecare pas cazi si te lovesti, iar ranile raman insemnate in textura pielii si tenebrele sufletului. Pe el il auzi continuu murmurand si deslusind tainele universului si oamenilor de langa tine, insa stii sa fugi departe si sa iesi apoi in lume cu masca ta de om fericit. E bine sa pari ceva ce nu esti, de la atata jucat s-ar putea ca rolul sa iti devina un alter-ego mult mai placut.

Cand ai uitat cine esti si de ce esti, unde iti poti da intalnire cu tine pentru a te regasi?
Cum ii poti da uitarii pe toti clovnii din jurul tau ? Pentru ca ei sunt peste tot, de la cafeaua de dimineata, la traficul zgomotos sau in audiovizual, deci oriunde.
Degeaba tipi in tine, te revolti si te consumi, in van iti sunt felurile in care ii ierti, in zadar iti spui ca de maine va fi altfel si vei lupta doar pentru ceea ce crezi. A doua zi se coboara peste tine si te reduce la tacere.

Vrei sa ii confrunti, sa le dovedesti cat de abjecti sunt toti, pana la ultimul, dar...ceva te opreste. Gandul de copil ca nu pot fi toti oamenii asa, sentimentul ca ai intalnit persoane de calitate, ca ai invatat de la ei si te-au motivat sa ramai drept, fara frica, doar tu si talentul tau...acela pe care il conservi in locul de unde ai pornit si mereu te vei intoarce, in ciuda piedicilor. Acolo, in sufletul tau trebuie sa cauti puterea de a spune nu, de acolo trebuie sa privesti in sus cu drag si simpatie ca sa cresti.

Daca ei te vor distrus, foloseste-ti energia creatoare si zambeste. Ei vor ramane in urma, degustatori ai propriului venin, iar tu vei privi departe, in zari...si vei stii ce sa ascunzi, ce sa arati si cum sa te feresti de ei...pentru a iesi invingator si stapan pe destinul tau.