2/28/12

Luiza Zan @ Radio Guerrilla

În această seară, am fost delectaţi cu un regal de muzică jazz, unde Luiza Zan a oferit un spectacol live în cadrul emisiunii prezentate de Bogdan Şerban.

Astfel, am aflat detalii din cariera artistei, de la momentul începutului până în momentul de faţă, unde a pus bazele proiectului muzical intitulat Scribble, alături de Albert Tajti – pian, Daniel Dumitrana – contrabass şi Florin Romaşcu – percuţie.

Aceasta a câştigat premiul I la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur în iulie 2004, la exact o săptămână după cucerirea unui prestigios premiu al II-lea la Festivalul de Jazz din Montreux, Elveţia.
Artista a semnat coloanele sonore pentru lung-metrajele "Carambol" şi "Casanova, identitate feminină".

Luiza Zan a fost parte din trupa Slang, iar în 2009 a realizat proiectul ZNE (the Zan-Neumann Ecuation), alături de saxofonistul Eddie Neumann.

Interesant este ca solista ştie să cânte şi stilul canto clasic, reuşind în momentele ei live să combine improvizaţia, puterea, pasiunea şi simplitatea, oferind o notă unică.

“Eu sunt muzician, nu o fată de trupă.”, a declarat la un moment dat în cadrul emisiunii.

Atmosfera insuflată de band a fost una romantică, de reverie, unde interpretarea a fost una naturală, plina de farmec, iar pe fetele instrumentiştilor se citea bucuria de a cânta. Între aceştia şi Luiza a existat permanent o coordonare din priviri.

Din playlist au făcut parte melodii precum Shadow”, “All The Man That I Know” ( tribut Whitney Houston), “The Way You Make Me Feel ( preluare Michael Jackson), “Love is A Losing Game” ( o strofa- Amy Winehouse), “Bărcuţe de hârtie”( compoziţie proprie Luiza Zan), “Never Will I Marry”( preluare Nancy Wilson) şi “Teardrop”( cover după Massive Attack).

Următorul concert în Bucureşti va fi susţinut de band pe data de 10 Martie în Godot Café-Teatru.