2/2/12

“The Descendants”

Filmul este unul de factură psihologică, în care George Clooney joacă un rol cu un impact destul de puternic pentru publicul larg. Deşi acţiunea se desfăşoară într-un cadru idilic, cu plaje curate şi insule sălbatice (Hawaii), pe o muzică specifică, problemele familiei lui Matt King sunt acute şi au nevoie de rezolvări imediate.

Personajul principal tine să definească noţiunea principală de la început: “ O familie seamănă cu un arhipelag; toate componentele fac parte dintr-un întreg, dar sunt totuşi separate şi solitare, însă întotdeauna în derivă şi izolate.”

Povestea este universală, având la bază destrămarea unei căsnicii în mod inevitabil şi pentru totdeauna, cu uşoare accente de umor negru în combinaţie cu sentimentul dramei.

Pelicula este bine regizată de către Alexander Payne, care pune accent pe antagonismul viaţă-moarte, reuşind să surprindă fragilitatea fiinţei umane în situaţii critice şi felul în care aceasta reuşeşte să supravieţuiască.

Filmul vorbeşte despre puterea de a începe o nouă viaţă, învăţând din greşelile trecutului ce necesită asumare. Matt redescoperă lecţia iertării şi a tăriei de caracter, pentru că doar astfel se poate elibera şi mai apoi construi ceva temeinic alături de singura sa mare avuţie: cele două fete.

Proiecţia este bazată pe romanul de debut al autoarei Kaui Hart Hemmings şi beneficiază deja de două Globuri de Aur (“Cel mai bun film” şi “Cel mai bun actor într-un rol principal”), trei nominalizări la Premiile BAFTA şi cinci la Oscar

În distribuţie, pe lângă George Clooney, îi veţi regăsi pe: Shailene Woodley ( joacă rolul uneia dintre fiicele lui Matt, foarte bine primit de critica internaţională ), Judy Greer, Beau Bridges, Matthew Lillard, Robert Forster, iar de mâine filmul poate fi vizionat în cinematografele din toată ţara.

http://www.gsp.ro/timp-liber/muzica-film/recomandare-the-descendants-304961.html