2/21/12

Antarctica Live @ Radio Guerrilla


Ieri seară am asistat la o reprezentaţie artistică susţinută de trupa Antarctica. Interesant este faptul că band-ul este compus din doi reprezentanţi al proiectului Insound, iar solista a făcut parte şi din formaţia Sunday People ce a deschis concertul Róisín Murphy de la Bucureşti din 2008. În 2010, Antarctica a fost opening act şi pentru momentul live al celor de la Morcheeba.

Delia Opran a povestit despre începuturile muzicale, alegerea numelui ce a venit într-un moment benefic din punct de vedere creativ, fiind legat şi de una din pasiunile ei: astronomia.

Cei interesaţi pot accesa pagina http://www.facebook.com/starsandconstellations sau citi din postările solistei pe blogul personal http://pasareainspatziu.wordpress.com/.

Ciprian Lemnaru este cel responsabil de liniile melodice şi am aflat că se dedică total creaţiei, acesta ascultând muzică de la 4 ani, fiind colaborator al multor artişti români, dar şi străini, precum Maroon 5, Kirsy Hawkshaw, Gabriel and Dresden, în 2009 înfiinţând propriul studio de producţie muzicală şi label, Woodchopper Records.

Bogdan Şerban le-a caracterizat muzica drept una “hipnotică”, fiind într-adevăr una cu mesaj puternic ce reuşeşte să înfrânge orice barieră, fiind genul de creaţie cu reale proprietăţi de balsam sufletesc.

Ritmul electronic, muzica făcută cu pasiune şi dedicaţie, experienţa relaxantă pe care ascultătorul o încearcă, ne îndreptăţesc să afirmăm că band-ul merită o recunoaştere mai mare şi o promovare mai intensă.

Piesele alese de formaţie pentru a fi interpretate live au fost: “I Am The Secret In You”, “Bird In Space”, “Is Your Heart So Hard Or Nonexistent”, “Don’t Stop The Dance”, Sun On Her Left, Moon On Her Right” , “Unlove” , dar şi una din piesele (“Little Red Dress”) ce nu este inclusă pe primul material al trupei, Explorers, despre care v-am povestit deja.

Am sesizat o înţelegere din priviri dintre Delia şi Ciprian, iar după momentul live am avut ocazia să aflăm mai multe amănunte din spatele procesului de creaţie, care se desfăşoară unitar, liniile melodice şi versurile scrise de solistă fiind compuse pentru a asigura o structură armonica desăvârşită.

Delia foloseşte un procesor de voce VoiceLive Touch, iar Ciprian deţine mai multe instrumente muzicale, printre care şi un pian acustic.

Vă vom ţine la curent cu următoarele concerte, iar în curând vom publica un interviu în exclusivitate cu trupa, unde vom afla amănunte despre cariera şi filosofia de viaţă a acestora.

http://werock.ro/antarctica-live-guerrilive-radio-session/

Foto: Roxana Afric