1/6/12

Woodkid

Poate multora dintre voi nu le spune nimic numele de scenă sub care îl veţi regăsi pe Yoann Lemoine, artistul francez care a produs videoclipuri pentru Moby, Katy Perry şi cel mai recent despre care v-am povestit “Born To Die”, al cântăreţei Lana Del Rey.

Acesta şi-a propus anul trecut să creeze muzică şi a optat pentru genul indie combinat cu electronic, astfel a lansat deja primul său EP numit “Iron”. Am avut ocazia să primim acest material şi să înţelegem mai mult din personalitatea interpretului.

“Iron” este şi piesa care a beneficiat de un videoclip grandios ce a strâns până în prezent 9 milioane de vizualizări, fiind prezentă pe coloana jocului Assassin's Creed: Revelations”, dar şi în heavy-rotation la Radio Guerrilla. Compoziţia îndeamnă spre întoarcerea către spiritul ancestral, fiind excelent punctat ritmic. Tot acest scurt EP conceptual ce conţine 4 piese este foarte tehnic, dar în acelaşi timp echilibrat, astfel că melodicitatea şi sentimentul dramei sunt prezente. Tempourile pe care Woodkid le abordează sunt diverse, întreg discursul sonor reuşind să captiveze orice ascultător preţ de câteva minunte.

Yoann a cântat alături de Lana în New York şi se pregăteşte să lanseze primul său album intitulat “The Golden Age".

Noi credem că acest artist va avea un cuvânt greu de spus în muzica actuală, pe partea de regie, dar şi ca intrepret solo, reuşind deja să construiască un liant afectiv între el şi public.

http://werock.ro/profil-de-artist-woodkid/