1/10/12

La Vida De Los Peces

Filmul de faţă este unul mai mult decât special şi de aceea ţinem să vi-l propunem. Este genul de peliculă pe care o veţi vedea cu sufletul şi nu veţi observa o desfăşurare mecanică a acţiunii. Povestea se desfăşoară în câteva ore, cu un personaj principal Andrés (Santiago Cabrera), care îşi sondează trecutul şi prezentul pentru a da o nouă şansă viitorului. Trăind în Germania de 10 ani, el revine în Chile, ţara sa natală, ca pentru a-şi lua rămas-bun înainte de a se muta definitiv la Berlin.

La o petrecere, tânărul se întâlneşte cu toţi vechii prieteni pe care nu i-a mai văzut de atâta timp. Toţi sufereau după pierderea unui bun amic, eveniment care l-a determinat pe Andrés să fugă din Chile. Momentul culminant este apariţia lui Beatriz ( Blanca Lewin), singura femeie pe Andrés a iubit-o, însă din anumite motive, cei doi s-au despărţit, în ciuda sentimentelor ce îi legau. Filmul este o rememorare a greşelilor din trecut, într-o nuanţă melodramatică, totul desfăşurându-se lent, pe un fond sonor adecvat.

Titlul filmului este cum nu se poate mai potrivit, o parte dintre conversaţiile acestora desfăşurându-se lângă un acvariu cu peşti, simbolizând trăirile şi sentimentele ce nu mai pot fi împărtăşite, ci doar regretate. Este emoţionant de privit dialogul dintre cei doi, fiind de fapt o poveste universală despre fericire şi tristeţe ,acceptare şi renunţare, alegeri şi compromisuri.

Producţia chiliană este nominalizată la premiile Oscar pentru cel mai bun film străin, câştigând deja premiul Goya pentru cel mai bun film hispano-american şi vă poate oferi o ocazie de a înţelege propriile momente importante din existenţă şi a vă alunga anumite amintiri.

În cinematografe îl puteţi viziona începând cu data de 13 ianuarie.

http://werock.ro/recomandare-la-vida-de-los-peces-the-life-of-fish/