1/17/12

J.Edgar

Filmul de faţă este unul de o factură emoţională evidentă, dacă privim strict faptul că este povestită viaţa unui om, însă nu a unui individ oarecare, ci a unui personaj deosebit de influent şi puternic, J. Edgar Hoover. Acesta a pus adevăratele baze ale FBI-ului şi a arătat cât de importantă este lupta împotriva oamenilor care nu au scrupule, principii de viaţă sau frică de justiţie. Hoover a devenit cel mai puternic om din culisele scenei politice a Statelor Unite ale Americii, ce a rezistat schimbării a opt preşedinţi şi desfăşurării a trei războaie.

Pelicula este excepţională, Clint Eastwood accentuând genial punctele puternice şi slabe ale personajului principal interpretat de Leonardo DiCaprio. Actorul este magnific într-adevăr şi putem afirma că a realizat, în sfârşit, rolul maturităţii sale, pentru care, mai mult ca sigur, va primi un premiu Oscar în acest an.

Clint declara despre Leo la moment dat: "Ştiam că acest rol va fi dificil, atât mental cât şi fizic, dar el a fost foarte dăruit şi cred că asta se vede în interpretarea să. Este foarte inteligent şi îi place să joace roluri atipice care îi solicită imaginaţia.

Edgar Hoover a fost un patriot, un om care s-a dăruit cu totul cauzei ţării sale, viaţa sa fiind o sursă de inspiraţie, deşi vă rămâne învăluită în mister în multe aspecte.

Filmul nu este unul strict biografic, este unul în care accentul este pus pe relaţii, principii de moralitate şi adevăr. Construit în jurul unui caz principal, cel al răpirii băiatului unui cunoscut aviator, Charles Lindbergh, proiecţia evoluează şi ne arată cât de grea a fost prinderea răufăcătorului, această investigaţie aducând cu sine perfecţionarea serviciului FBI, sub atenta îndrumare a lui Hoover.

Naomi Watts (secretara apropiată a lui Hoover), Judi Dench (mama sa) şi ceilalţi actori realizează partituri demne de aplauze la scenă deschisă.

Vă recomandăm să mergeţi la cinema pentru vizionarea acestui pelicule, care v-ar putea încânta şi pune pe gânduri deopotrivă. Noţiuni precum ambiţia de a reuşi şi a lăsa ceva în urmă, caracterul demn de invidiat al unui om şi inteligenţa regizorului fac din “J.Edgar” un film de văzut cu luciditate şi pasiune.

http://werock.ro/recomandare-j-edgar/