1/31/12

Cronică disc: Antarctica – "Explorers"


Antarctica este genul de trupă ce confirmă unele aşteptări o dată cu lansarea primului album “Explorers”. Sound-ul este aparte, pentru că veţi regăsi un ritm electronic în concordanţă cu beat-ul dance şi sonorităţile de new wave, synth pop şi down tempo, însă nu poate fi încadrat unui gen anume.

Materialul de faţă este unul aerisit, rafinat, ce nu posedă acele laitmotivuri sau şabloane ce ar putea plictisi, deoarece nimic nu este la întâmplare.

Ascultătorul va fi supus pe parcursul celor 11 piese unei experienţe relaxante, însă în acelaşi timp va sesiza că versurile scrise impecabil de solista Delia Opran pot uşor deconspira tenebre din mintea sa.

(“ We shouldn`t judge each other/Let the rest just talk/In life some facts are given/That`s what we learn and live/You should walk in and let the rest walk out.” – din piesa “Brother” ) Un cover interesant după Bryan Ferry la piesa “Don`t stop the dance” a fost şi prima piesă extrasă de pe album şi promovată de acest duo.

Albumul îl putem numi astfel unul universal, deşi ar putea părea inabordabil sau prea profund la prima vedere. Vă asigurăm că farmecul personal este imprimat în fiecare piesă, creionând aspiraţia celor doi componenţi către zonele spiritualităţii elevate.

Încadrat de tempouri diverse, întregul arsenal cu reverberaţii mai mult decât plăcute fac din acest album unul de factură psihologică, cu un concept bine definit în spate, în care accentul este pus pe introspecţie, regăsire de sine şi meditaţie.

Videoclipul la piesa “Pase magice”a fost filmat în unul dintre cele mai frumoase locuri din România, Munţii Bucegi, promovând astfel reîntoarcerea fiinţei umane către natură.

Antarctica a fost înfiinţată în 2009 în formula Delia Opran (voce) şi Ciprian Lemnaru (keyboards & electronics), iar în concerte îl veţi regăsi şi pe Tudor Scânteie la chitară. Delia şi Ciprian fac parte din vechiul proiect Insound şi îşi denumesc muzica actuala drept una experimentală.

Informaţii despre trupă găsiţi aici: http://www.musicantarctica.com/, iar noul single “Little Red Dress”poate fi votat în continuare în cadrul emisiunii Radio Top Show de la radio Guerrilla. http://www.radioguerrilla.ro/top-show.