10/9/11

TM LIVE


TM LIVE a organizat un eveniment de mare anvergura, in care iubitorii de muzica buna s-au putut delecta cu doua dintre cele mai interesante si apreciate trupe la nivel mondial : Morcheeba si Parov Stelar Band.


Un fel de warm-up a fost asigurat de Electric Brother, pe numele sau real Cristian Stefanescu, ce a imbinat diferite genuri, pornind de la chill-out, continunand cu muzica experimentala si electronica. Un moment demn de remarcat a fost cel al imbinarii dintre doua piese ce in aparenta nu au nimic in comun: "Under pressure" de la Queen si "Ne place"-R.O.A, dar si cel de final in care deliciul audientei a fost "Hotel California" a celor de la The Eagles.

A urmat trupa The Amsterdams, una ce are un sound inovator pentru piata din Romania, realizand un mix intre muzica psihedelica cu cea synth-pop, deci un sound incarcat, plin de sunete tari, pe alocuri zgomotoase si greu de digerat pentru un public mai larg. Admiram insa originalitatea membrilor, care si-au ales acest fel de a se exprima.

Dupa o asteptare ce parea din ce in ce mai greu de suportat, membrii Morcheeba au pasit pe scena si magia a inceput sa se propage spre public. Prima piesa aleasa a fost "The Sea", una de rezistenta a formatiei, de pe albumul "Big Calm" din 1998. Rochia vaporoasa de culoare rosie a lui Skye Edwards si mai ales faldurile facute de acestea, aminteau de valurile marii si totul in jur incepea sa capete acel aer...al perfectiunii. Miscarile sale ii puneau in evidenta trupul fara defecte, realizate cu delicatetea si gratia unei mare dansatoare.

Fara graba, s-a desfasurat in fata noastra un spectacol mistic, in care cautarea sinelui si sondarea subconstientului au fost de mare pret. Versurile pieselor, vocea de neegalat a lui Skye, momentele solo ale minunatului chitarist Ross Godfrey au facut ca acest spectacol oferit de cei 6 muzicieni sa fie un adevarat regal si o punere in scena a sublimului. Trupa este usor de recunoscut dintre alte mii, avand un specific aparte, greu de comentat si motivat in cuvinte.

Primele trei piese au fost cele in care Skye nu a zambit si la finalul acestora solista a declarat faptul ca oricine poate sa filmeze sau sa fotografieze trupa si ca orice restrictie nu isi are locul.
Zambetul sau a aparut la "Never an easy way" si a fost molipsitor, oamenii afisand un zambet de drag si dor...
Dupa ce a aflat cateva povesti din spatele unor piese si ce bautura au servit pe scena, publicul a devenit din ce in ce mai entuziasmat si mai dornic de a primi energia de la talentatele genii.
Playlist-ul a cuprins piese precum: " Otherwise", "Even though", "Slow down", "Crimson", "Trigger Hippy", "Blindfold" si bis-ul aferent cu "Be yourself" si clasica " Rome wasn`t built in a day".

Parov Stelar Band a inceput la ora programata cu mult entuziasm si mai ales din partea unei soliste, care a cantat pentru prima oara cu trupa la un spectacol. Nebunia frumoasa a inceput sa se propage in jur, o data cu melodia "Chambermaid Swing". Sound-ul electro asezonat cu nuante de jazz au fost demne de admiratie, mai ales ca multe momente au fost improvitatii de mare succes. Jocul de lumini din spate si proiectiile aferente nu au lipsit, oferind si mai multa culoare unui show plin de energie. Nimic nu a fost insa la intamplare, totul era studiat si cantat cu multa originalitate, virtuozitate din partea unor muzicieni talentati si plini de dragoste fata de meseria lor si fata de cei care au ales sa se inconjoare de piesele lor.

Electric Brother a incheiat frumos seara cu piesa" Whatever Lola wants". Si da...publicul a vrut sa se distreze si sa se simta bine pentru ca avea toate coordonatele pentru a se intampla astfel. A fost mai mult decat atat...

Organizare si sonorizarea au fost excelente, iar publicul pe masura. Timpul s-a scurs incredibil de repede, insa tristetea nu si-a avut rostul. Ce s-a intamplat aseara pe scena de la Polivalenta depaseste orice inchipurire si asteptare…

http://werock.ro/concert-morcheeba-bucuresti/