1/24/11

Despre vise...

Mereu am crezut ca lucrurile, cuvintele si gesturile simple ne pot face fericiti. Insa, ceea ce ne defineste si ne deosebeste de alte vietuitoare este capacitatea de a gandi maret si a visa departe.
Eu am continuat mereu sa visez, in ciuda problemelor si a deziluziilor. Desigur, atunci cand visele nu se indeplinesc, te intrebi de ce si cazi intr-o adanca mahnire, iar nelinstea te cuprinde. Atunci, trebuie doar sa te intrebi: daca mi se indeplinea visul, eram fericit cu adevarat ?
Problema apare cand ce ai visat se intampla, iar tu nu te mai bucuri, dorind mereu mai mult, mai mult si astfel incepi sa traiesti la brat cu o profunda tristete. Te intrebi de ce au altii ce crezi ca ti se cuvine tie, dar uiti ca visele nu se pot indeplini daca tu nu le ajuti. Nu trebuie sa astepti miracole peste noapte in niciun aspect al vietii sau sa iti indeplineasca altii visele tale.
Lupta pentru ele, zbate-te, nu te complace in mediocritate, dovedeste ca meriti sa ti se intample visul si nu-ti deplange soarta.
Traieste puternic, cu demnitate, fara sa-ti fie rusine de nimic din viata ta si nu te opri din drum. Orice vis se indeplineste doar prin perseverenta, munca si pofta de viata. Invata sa te bucuri si de micile impliniri, vise. Ele sunt calea catre inaltimi mai mari. Nu poti urca o scara sarind treptele, asa ca nu le sari nici tu. Fii fericit ca fiecare treapta urcata te duce mai departe si te aduce astfel mai aproape de indeplinirea acelui vis maret.
Atunci cand el se intampla, zambeste si fixeaza-ti un nou vis mai ambitios ce are nevoie de dubla munca si perseverenta.

Atunci cand sunt furtuni in sufletul tau, nu te inchide in tine si cauta-l pe Omul pe care il iubesti cel mai mult. El iti va reaminti cine esti, ce vrei de la viata si mai ales, de ce te iubeste.
Uneori, trebuie sa recunosti ca nu poti porni la drum fara omul iubit. O data ce l-ai gasit, poarta-l cu tine in suflet oriunde mergi si asigura-te ca alaturi de el esti mai puternic si mai plin de viata...doar pentru ca el te iubeste cu adevarat.

Nu-l cauta, va veni, te va gasi, iar in acel moment sa fii fericit ca vei reusi sa-ti indeplinesti un vis de care uitasei: sa fii omul vietii cuiva.